Kumaha Milih Saringan Tangki Ikan Anu Cocog

Dibandingkeun sareng lingkungan alam, kapadetan lauk dina akuarium lumayan ageung, sareng ékskrét lauk sareng résidu tuang langkung seueur. Ieu ngarecah sareng ngaleupaskeun amonia, anu khusus ngabahayakeun lauk. Beuki runtah, beuki seueur amonia dihasilkeun, sareng langkung gancang kualitas cai janten. Saringanna tiasa nyucikeun polusi cai disababkeun ku tai atanapi umpan sésa, sareng sacara efektif ningkatkeun oksigén anu leyur dina cai. Mangrupikeun salah sahiji alat anu teu tiasa leungit dina prosés tuangeun.
Saringan luhur
Filter luhur sacara harfiah hartosna sistem filtrasi dina luhur bak lauk, anu ogé leres.
Aturan kerja filtrasi luhur nyaéta pompa cai bakal dipompa kana bak saringan, teras ngalir deui ka tank lauk ngalangkungan sababaraha jinis bahan saringan sareng katun saring. Teras éta ngalir deui kana bak lauk tina pipa outlet di handapeun.
Kaunggulan dina saringan
1. Harga murah
2. Pangropéa sadidinten anu merenah
3. Pangaruh filtrasi fisik idéal pisan
4. Teu kedah rohangan misah
Kurangna filter luhur
1. Kontak sareng hawa langkung, karbon dioksida gampang leungit
2. Éta nempatan bagian luhur akuarium, sareng épék éstétik na goréng.
3. Bagean luhur akuarium diilikan, sareng ruang pamasangan lampu diwatesan.
4. Sora gogorowokan
Filter luhur disarankeun sapertos kieu
1. Akuarium utamina diwangun ku lauk sareng hurang
2. Akuarium sareng lauk ageung salaku awak utama
Pamakéan panyaring luhur henteu disarankeun pikeun kaayaan di handap ieu
1. PPN jarami
2. Pamaké anu paduli ngeunaan noise
Nyaring éksternal
Filter éksternal ngagantung unit saringan di sisi atanapi saluhureuna. Cai dipompa kana bak saringan ku pompa beuleum, disaring ngalangkungan bahan saringan, teras ngalir ka akuarium.
Nyaring éksternal
1. Harga murah
2. Ukuran alit, gampang diatur
3. Éta henteu nempatan rohangan luhur akuarium, sareng ngagaduhan rohangan pamasangan lampu anu loba.
4. Langkung gampang nyerep oksigén
Nyaring éksternal
1. Pangaruh filtrasi anu goréng
2. Kontak sareng hawa langkung, karbon dioksida gampang leungit
3. Kalayan tingkat cai anu béda, sering aya sora netes
4. Bahan saringan kedah dirobih ti waktos ka waktos.
Saringan éksternal dianggo pikeun analisis ieu
1. Hal ieu dijantenkeun akuarium pikeun ngagedéan pepelakan akuatik alit sareng lauk tropis di handapeun 30cm
2. Pamaké anu hoyong ngendalikeun biaya
Saringan éksternal henteu disarankeun pikeun kaayaan di handap ieu
Akuarium ageung sareng sedeng
Diwangun dina saringan
Sorotan saringan internal
1. Harga murah
2. Mudah atur
3. Pasokan oksigén anu cekap
4. Éta dipasang dina akuarium sareng henteu nempatan rohangan luar
Karugian tina filter internal
1. Ngan cocog pikeun akuarium leutik
2. Pangaruh filtrasi anu goréng
3. Aya sora aerasi
4. Bahan saringan kedah sering dirobih.
5. Éta ogé mangaruhan kaéndahan akuarium
Saringan internal disarankeun pikeun kaayaan sapertos kieu
Akuarium leutik
Diwangun saringan teu disarankeun iraha
Akuarium langkung ti 60 cm
2. PPN jarami
Filter spons (sumanget cai)
Filter bolu mangrupikeun salah sahiji alat panyaring anu kedah nyambungkeun pompa oksigén sareng selang hawa, anu tiasa diserep dina témbok akuarium. Umumna cocog pikeun silinder leutik sareng tiasa ogé dianggo salaku saringan bantu kanggo silinder sedeng.
Prinsipna nyaéta ngagunakeun pangaruh ékstraksi cai nalika gelembung dina cai ningkat, anu sacara efektif tiasa nyerep tai sareng umpan résidu. Salaku tambahan, baktéri dina katun saringan sacara efektif tiasa nguraikeun bahan organik, sahingga ngahontal tujuan biofiltrasi dina rohangan anu alit.


Waktos Post: Sep-23-2020